-
KamerKoorLelystad
Contact
Bijgewerkt: 
20-7-2018 
Nicole
Home.

Dirigent.

Concert.

Amateurkunstprijs.

Video & Film.

Geluidsfragmenten.

Producties.

Nina Grieg prijs.

Leden.

Vrienden.

Audities.

Contact.

Links.

Elisabeth Blom

 

Elisabeth Blom is sinds juni 2018 de nieuwe dirigent van Kamerkoor Lelystad. Zij volgt Francis Evers op, die in 2009 het koor oprichtte.

Elisabeth Blom is behalve dirigent ook zangeres. Ze behaalde haar Bachelor's degree koordirectie in Rotterdam bij Wiecher Mandemaker en vervolgde de Masteropleiding koordirectie bij Jos van Veldhoven in Den Haag. Daarnaast volgde ze zangonderricht bij o.a. Connie de Jongh, Rita Dams en Hanneke de Wit.

 

Ze ziet de combinatie van zowel zang als dirigeren als ideaal, want het één versterkt het ander. Haar professionaliteit en enthousiasme geeft Kamerkoor Lelystad na het vertrek van Francis Evers weer een nieuwe impuls en inspiratie.

 

Elisabeth Blom mag trots zijn op haar indrukwekkende carrière. Ze was dirigent van o.a. Ruach Vocaal Jeugdensemble en won met dit ensemble in 2012 de eerste prijs en de publieksprijs op het Nederlands korenfestival. Ze gaf ondermeer leiding aan het Roosevelt College Choir, het Zeeuws Vocaal ensemble, het Achterhoeks Bachkoor en het Boxmeers Vocaal Ensemble.

Op dit moment is ze behalve dirigent van Kamerkoor Lelystad ook dirigent van Cappella Breda.

 

Elisabeth Blom is bovendien oprichter en artistiek leider van The Zed Chamber Choir en The Zed Consort, beide professionele ensembles in Zeeland.

Als zangeres heeft Elisabeth Blom ook haar sporen verdiend. Ze zingt ondermeer bij Cappella Amsterdam, Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, Bachkoor Holland, Studium Chorale Maastricht en het Laurens Collegium Rotterdam.