-
KamerKoorLelystad
Contact
Bijgewerkt: 
22-4-2018 
Nicole
Home.

Dirigent.

Concert.

Amateurkunstprijs.

Video & Film.

Geluidsfragmenten.

Producties.

Nina Grieg prijs.

Leden.

Vrienden.

Audities.

Contact.

Links.

CV Francis Evers alt/mezzo en dirigent         

                                                                             

In 2001 heb ik mijn eerste fase diploma klassiek zang behaald aan het

conservatorium te Zwolle. Ik heb gestudeerd bij Riekje Bakker en bij

Cora Canne Meijer en heb mij daarna nog 1 jaar in de 2e fase gespecialiseerd

in ensemblezang. Na het conservatorium heb ik een aantal jaren les gehad van Gerda van Zelm.

Van 2006-2014 ben ik gecoacht door de bas Jelle Draijer en sinds juni 2014 is Riekje Bakker mijn zangcoach. Mijn bijvak was piano, na vele jaren orgellessen te hebben gehad. Solistisch zing ik geregeld als alt in Bachcantates en verder verleen ik als solist mijn medewerking aan diverse koren. Masterclasses heb ik gevolgd bij Marion van den Akker, Cora Canne Meijer, Charlotte Margiono en Jard van Nes. Als vaste zangeres heb ik  vanaf 2001 tot 2013 gezongen bij Capella Frisiae. Van 2004-2012 heb ik geregeld gezongen bij Consensus Vocalis en Capella Isalana, beide o.l.v. Klaas Stok. Sinds 2012 zing ik bij Bachkoor Holland o.l.v. Gijs Leenaars, bij Studium Chorale te Maastricht olv Hans Leenders en bij het Laurens Collegium te Rotterdam o.l.v. Wiecher Mandemaker.

 

Vanaf 2004 heb ik vele koren in de omgeving stemvorming en koorvorming gegeven. Ook heb ik een aantal jaren als zangdocent les gegeven aan de basis cursus koordirectie van  het CentrumAmateurkunstFlevoland (CAF). Tevens heb ik de cursus EVTS 1 en 2 gedaan en heb momenteel nog steeds een eigen lespraktijk.

In 2005 heb ik een Kurt Thomas cursus gevolgd. Van 2006 tot 2012 was ik dirigent van een kerkkoor in Lelystad. Van 2006 tot 2009 was ik contactstudent koordirectie bij Jos Leussink aan het conservatorium van Zwolle. In 2009 heb ik een kamerkoor opgericht in Lelystad (KamerKoorLelystad-KKL) en ben ik sindsdien contactstudent koordirectie op Bachelor niveau bij Klaas Stok. In 2011 ben ik toegelaten als hoofdvak student koordirectie aan het Conservatorium van Zwolle. Ik heb sindsdien privé les van Klaas Stok. Vanaf september 2014 volg ik aan de leiderschapsacademie voor bachelor en master dirigenten verschillende trainingsweekenden. Op deze academie wordt les gegeven door dirigenten  Geert-Jan van Beijeren(koordirectie), Arnaud Oosterbaan(opera en orkest directie) en Chris Fictoor.

Het KKL werd in 2012 winnaar van de amateurkunstprijs in Lelystad en tevens winnaar in de categorie klassiek op het Nederlands Koren Festival. Het koor wordt vooral geroemd om de mooie koorklank en bijzondere programmering.

 

Francis Evers,  Zeeasterweg 23,  8219PM  Lelystad,  06-18438822

Foto: J. Van Wigcheren