-
KamerKoorLelystad
Kaarten Reserveren
Bijgewerkt: 
18-03-19
Nicole
Home.

Dirigent.

Concert.

Amateurkunstprijs.

Video & Film.

Geluidsfragmenten.

Producties.

Nina Grieg prijs.

Leden.

Vrienden.

Audities.

Kaarten Reserveren.

Contact.

Links.


Nina Grieg prijs

22 Mei 2015 was KamerKoorLelystad uitgekozen aan het GriegConcours voor kamerkoren in Groningen deel te nemen.  
Naast een eigen programma had elk koor de opdracht om 2 liederen van Edward Grieg te zingen. Er was een internationale vakjury die de koren beoordeelde. De winnaar mocht ‘s avonds met het Noorse koor meezingen.
KamerKoorLelystad heeft hierbij de 2e prijs, de Nina Griegprijs,  gewonnen!  Dit is een prachtige prestatie en inspireert weer enorm om door te gaan op de ingeslagen weg. Het kamerkoor kreeg complimenten over de koorklank, het contact tussen dirigent en koor, het contact met het publiek en de mooie programmering  van de uitgevoerde muziek.


KamerKoorLelystad won op 17 juni 2012 de 1e prijs
in de klassieke categorie tijdens de finale van het Nederlands Koor Festival in De Philharmonie te Haarlem.
Naast de sterke opkomst van -junior- waren ook de klassieke koren goed vertegenwoordigd. Ook dat is een opvallend fenomeen, want klassieke koren voelen in het algemeen niet veel voor competitie, maar dirigente Francis Evers van KamerKoorLelystad had daar duidelijk geen boodschap aan. Dit kamerkoor, dat nog maar kort bestaat, zette een programma neer dat er wezen mocht, met een fraaie, stralende koorklank.
KamerKoorLelystad behaalde maar liefst 385,5 punten in deze finale, maar de lovende woorden van de jury maakten nog de meeste indruk: dat wij, een kamerkoor dat nog maar zó kort bestaat, gezongen hadden met liefde en integriteit, met een fraaie, stalende koorklank.
Een groter compliment voor Francis en haar koor is nauwelijks denkbaar!