Concert met als thema: Equinox

De Equinox, het magische moment in het jaar dat dag en nacht overal op aarde precies even lang duren. De twee hemisferen zijn even in balans. Maar het is ook het kantelpunt; de wisseling van herfst/winter naar zomer/lente en omgekeerd zet in.

Ons concert spiegelt deze balans in de stukken vóór en na de pauze. Tegenover Rheinberger’s prachtige Abendlied, waarin de avond nadert,  staat Macmillan’s O Radiant Dawn, een prachtige zonsopgang; tegenover Saint-Saëns Calme des Nuits staat Vasks’s Mate Saule waarin de opkomst van de schitterende zon wordt verbeeld. Benjamin Britten’s The Evening Primrose over de teunisbloem die ’s nachts opengaat wordt gespiegeld door zijn To Daffodils, waarin de vroege lentebloeier, de narcis, centraal staat.

En natuurlijk zingen wij ook passioneel over de emoties van deze jaargetijden: het gloedvolle Bésame mucho is het antwoord op Piazolla’s klaagzang over die nare winterkou in Inverno Porteño. Bij dit thema passende pianostukken van Rachmaninoff en Debussy’s Claire de lune complementeren het programma.

De concerten zijn op:

  • zaterdag 10 februari 2024 - 20:15 uur | De Lichtbron in Lelystad 
  • zondag 11 februari 2024 - 15:00 uur | Ludgeruskerk in Dronten
Flyer Equinox
5 downloads

Bevrijdingsconcert


Muziek- en zangfestival Schiermonnikoog

  • zaterdag 1 juni 2024 

Lustrumconcert

In september 2024 bestaat Kamerkoor Lelystad 15 jaar. Dat vieren we in het late najaar met een lustrumconcert. De plannen worden op dit moment uitgewerkt. Houd hiervoor de website in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.

KvK-nummer 32159084