Home » Dirigent

 

 

Elisabeth Blom, dirigent en sopraan, zingt in de kerngroep van Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman, Nederlands kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra en vanaf 2006 bij kamerkoor Studium Chorale o.l.v. Hans Leenders. 

 

In 2020 richtte ze Hollands Collectief op, als voortzetting van The Zed Consort. Dit professionele ensemble combineert oude met nieuwe muziek met   een prominente plaats voor Nederlandse componisten. Elisabeth is bij Hollands Collectief artistiek leider en sopraan. 

In 2021 richtte ze Lux op, het eerste professionele vrouwenensemble in Flevoland, waar ze als dirigent aan verbonden is. 

Ze studeerde koordirektie aan het Rotterdams Conservatorium bij Wiecher Mandemaker en deed de masteropleiding koordirektie bij Jos van Veldhoven aan het Koninklijk Haags Conservatorium. Haar vocale opleiding volgde ze bij Margareth Roest, Esther Putter, Connie de Jongh, Harjo Pasveer, Rita Dams en momenteel bij Hanneke de Wit.

Elisabeth Blom begon haar professionele muziekcarrière toen ze Ruach Vocaal Jeugdensemble oprichtte in 2003. Onder haar leiding ontpopte dit koor zich van een eenvoudig kinderkoor tot een koor in het topsegment. In 2012 behaalde Ruach de jury- en publieksprijs op het Nederlands Koorfestival en werd daarmee 'Koor van het Jaar 2012'. In het jaar erna maakte het koor de cd 'The Christ Child' en werkte in 2014 mee aan de cd 'Tombeau' ter gelegenheid van 75 jaar Daan Manneke.  

Ze is vanaf 2017 de opvolger van Daan Manneke als dirigent bij Cappella Breda. Met dit koor heeft ze inmiddels een aantal spraakmakende uitvoeringen gegeven, waaronder 'Curse upon iron' van Veljo Tormis en natuurlijk vele werken van Daan Manneke. Elisabeth werkte als dirigent van Kamerkoor Lelystad samen met het Apollo Ensemble in een uitvoering van het Magnificat van C.P.E. Bach. In 2021 dirigeert ze ook projectkoor Coqu in Utrecht.  

Ze nam deel aan diverse masterclasses, waaronder de Kurt Thomas Cursus en de internationale masterclass for choral conductors van Studium Chorale in Maastricht, waaraan ze ook sinds 2006 is verbonden.